1158  BUDAPEST,  Pestújhelyi út 58.           pest(kukac)phf.hu         tel.: 30/639-3986

4400 NYÍREGYHÁZA,  Hunyadi utca 53.   nyir(kukac)phf.hu      tel.: 30/629-6883

4025 DEBRECEN,  Hatvan utca 53.       debrecen(kukac)phf.hu    tel.: 30/995-2238

3300 EGER, Vécseyvölgy utca 12.                eger(kukac)phf.hu             tel.: 30/995-2237

PHF.HU elektromos fűtések honlapja

Szaktanács hétköznap 9-16 óráig

Telefon: 30/995-2237

Padlófűtés, elektromos padlófűtés

 Tévhitek a padlófűtéssel kapcsolatban

 

Tévhit 1 : "Lebegteti a port"

elektromos fűtőszőnyegA legáltalánosabb tévhit a padlófűtésekkel kapcsoltban a „por lebegtetése” melynek alapját a 90-es évek végéig alkalmazott hőszigetelés nélküli épületek padlófűtése alakított ki.
A mai építések és a hőszigeteléssel egybekötött felújítások javítottak az épületek energiaigényén így napjainkban kizárólag alacsony hőmérsékletű padlófűtések kerülnek kivitelezésre. Tekintve, hogy a padló és a mennyezet hőmérséklete kis differenciát mutat így minimális a légmozgás a helyiségekben a por nem emelkedik fel.
Világszerte egészségügyi intézményekben ezen okokból felületfűtéseket (padló-, fal- és mennyezetfűtés) használnak, hogy steril pormentes körülményeket biztosítsanak.

Ezzel ellentétben a radiátoros, magas hőmérsékletű fűtések nagy intenzitással keringetik a port.  A magas hőmérsékletű fűtőtest az aljzatról a porral együtt felemeli a hideg levegőt és a fűtőtest tetején a mennyezet felé továbbítja azt, mely később a szoba közepén a lehűlő levegővel együtt cirkulál (porhenger).
 

elektromos bvf fűtőszőnyegTévhit 2 :  "Drága"
A hagyományos vízkeringetéses padlófűtések bekerülési költsége csekély mértékben magasabb ugyan a radiátoros fűtés kivitelezési költségeinél, azonban a későbbi alacsony üzemeltetési költség hamar megtérül.

Az innovatív elektromos padlófűtések bekerülési költsége jóval a hagyományos radiátoros fűtések alatt marad, üzemeltetési költségük a hagyományos fűtésekével megegyező, teljes mértékben karbantartásmentesek és megújuló energiaforrásokkal akár most, akár a jövőben kombinálhatók.

Tévhit 3 :  "Utólag, felújítás esetén nem kivitelezhető"
Az elmúlt évek technológia fejlődése lehetővé tette, hogy a már megépült, fűtéskorszerűsítés előtt álló épületekben is kivitelezhető legyen padlófűtés akár a meglévő burkolat és aljzat megbontása nélkül. Ezen technológiák az elektromos fűtőfilmes és fűtőszőnyeges megoldások. Extra vékony beépítési magassággal szerelhetőek önálló vagy komfortfűtésként is, bármely burkolat típushoz kiválóan alkalmazhatóak (laminált padló, járólap, gerendára rögzített fapadló stb...) és lehetséges akár egyetlen szobában is padlófűtést kialakítani legyen az fürdőszoba,gyerekszoba vagy nappali.

 A padlófűtés így napjaink egyik legjobban elterjedő fűtési formája. Célja, hogy a lakások, épületek helyiségeiben kialakuljon a megfelelő hő és komfortérzet.

A padlófűtés sugárzó fűtés, azaz infrafűtés nagyobb százalékban. A komfortérzetet az ilyen jellegű hőátadás a hőáramlásos konvekciós  (pl radiátoros) hőátadással szemben hatékonyabb, így alkalmazása indokolt.

Kezdetben luxusigényű fűtési rendszereknél alkalmazták (ipari épületekben nagy belmagasságú terek fűtésének egyik lehetséges megoldásaként), manapság családi házak, társasházak egyéb lakó és hivatali épületek megszokott fűtési rendszerévé vált.

Rendszereinket minden esetben helyiségenként önálló, padlófűtés elektromos fűtőszőnyegprogramozható vezérléssel tervezzük így drasztikusan (20-30%-al) csökkenthető az energiafelhasználás. Minden egyes helyiség annak funkciója szerint, életritmusához és igényeihez igazítva fűthető.

dupla szenzoros szobatermosztátokkal külön szabályozható (min,-max) a padló felületi hőmérséklete és a szoba levegő hőmérséklete egyaránt, így a magas hőmérsékletre érzékeny burkolatokhoz is kiváló padlófűtési megoldás!

Az elektromos padlófűtési rendszerek beruházási és kiépítési költsége jóval a hagyományos fűtésrendszerek alatt marad.

Az egyenletes hősugárzás maximális komfortérzetet biztosít. Kihasználja az aljzat hőtároló képességét, így kikapcsolt állapotban is biztosított a kellemes hőérzet.Felhasználási területei széleskörűek, az alacsony beépítési magasságnak köszönhetően ideális választás komfortérzet javítására, vagy meglévő fűtésrendszerének teljes kiváltására.

Programozható vezérléssel kombinálva a helyiségek funkciójuknak megfelelően, időben és hőmérsékletben is önállóan szabályozhatóak. Ez önmagában is akár 20-30% energiamegtakarítást eredményezhet.


   Elektromos padlófűtés összegezve:

- magas komfortérzet akár hidegburkolaton is, - egyenletes hőeloszlás a belmagasságon belül

- precíz, költségcsökkentő szabályzás, - gyors kiépítés, nem foglal helyet az enteriőrben

- gyorsan felmelegíti a helyiséget, - fürdőszobában gyorsan felszárad a padló

- jóval gyorsabb lehet, mint a vizes padlófűtés-rendszer, - nincsenek mozgó és kopó alkatrészek

- nem igényel karbantartást, - biztonságos, - hosszú élettartam és garancia


Még több tudás részletesen, kizárólag padlófűtésekkel foglalkozó honlapunkon:  padlofutes.info.hu