BVF elektromos fűtőszőnyegek - elektromos padlófűtés beltérben 

Az elektromos padlófűtési rendszerek beruházási és kiépítési költsége jóval a hagyományos fűtésrendszerek alatt marad. Az egyenletes hősugárzás maximális komfortérzetet biztosít.

Kihasználja az aljzat hőtároló képességét, így kikapcsolt állapotban is biztosított a kellemes hőérzet. Felhasználási területei széleskörűek, az alacsony beépítési magasságnak köszönhetően ideális választás komfortérzet javítására, vagy meglévő fűtésrendszerének teljes kiváltására. Programozható vezérléssel kombinálva a helyiségek funkciójuknak megfelelően, időben és hőmérsékletben is önállóan szabályozhatóak. Ez önmagában is akár 20-30% energiamegtakarítást eredményezhet.


 A forgalmazott BVF H-MAT fűtőszőnyegeink belső használatra javasoltak, teljesítményleadásuk megfelel gyakorlatilag a hagyományos, vizes padlófűtésrendszerek hőleadásának, azaz 150W/m2.

Már forgalomban van a 100W/m2 teljesítményű szőnyegünk is, mely akár temperálásra, akár a megszokottól jobban hőszigetelt helyiségekbe, új házakba ajánlható!

fűtőszőnyeg elektromos padlófűtésMéretek: 1-12 m2 (50 cm széles öntapadós hálón)

Kábel típusa: dupla szigetelésű, földelt fűtőkábel - Feszültség: 230V - Kábel átmérő: 3,6mm

Fűtőszál szigetelése: fluoropolimer - Külső burkolatszigetelés: PVC - Rögzítés: öntapadó felület

Csatlakozó vezeték (hideg vég) : 3m , kéteres+föld                        

Elektro szmog: Árnyékolt, földelt, elektroszmog mentes

Ajánlott vezérlés: padlószenzoros termosztát, BVF 601, Heato7  - Tanúsítványok: CE , UL , GOST

Garancia: 10 év!

Alkalmazástechnika

fűtőszőnyeg fektetéseSoha ne feledjük: a fűtőszőnyeg is olyan, mint egy hagyományos padlófűtés, azaz lépésálló hőszigetelés nélküli padlószerkezetbe még temperálásra sem ajánljuk, mert a hőenergia jó része lefelé fog távozni a betonréteg felé!

A fűtőszőnyeget akár régi burkolatra is lerakhatjuk megfelelő ragasztóval, azaz utólag is gyorsan alakítható ki vele pl. fürdőszobák padlójának fűtése, elérve ezzel a maximális komfortérzetet.

2 ütemes fektetésnél első ütemben beágyazzuk a szőnyeget flex ragasztóba és a teljes száradás után ragasztjuk a burkolatot. Itt a fűtés 2-3 nap után javasolt (teljes kikeményedés)

Egy ütemben történő ragasztásnál a ragasztó elég vastag lehet (plusz 4-5 mm-rel nagyobb a szokásosnál), így várjunk a hőmérséklettől függően legalább 6-8 napot a fűtés indításával.

Ha a későbbi burkolat még nem eldöntött vagy biztos hogy meleg (pl. laminált parketta), akkor a fűtőszőnyeget az aljzatbetonba érdemes elhelyezni, a hőszigetelésre rögzítve.

Mindig figyeljünk a padlószenzor elhelyezésére is egyenletesen szétosztva a távolságot a kábelek közt.


webáruház fűtésüzlet

 Elektromos padlófűtés fűtőkábelekkel

Beltérben a "nyakatekert", nem szabályos alaprajzú helyiségek padlófűtését egyszerűbben oldhatjuk meg fűtőkábelekkel, mint a fűtőszőnyeggel. Sajnos itt szükséges valamilyen rögzítést is készíteni: akár acélhálóra vagy alumínium rögzítő szalaggal is megoldhatjuk

Elektromos padlófűtés kábel. A fűtendő épület energiaigényéhez és alaprajzi méreteihez a fektetési távolsággal könnyedén alkalmazkodik. Teljesítménye alapján alkalmas normál és alacsony energiaigényű épületek fűtésrendszerének kialakítására is.

Műszaki adatok:

 bvf fűtőkábel

Teljesítmény: 10 vagy 20W / fm
Méretek: 10-155 fm
Kábel típusa: dupla szigetelésű, földelt fűtőkábel
Kábelek közti távolság: fektetési távolságtól függ min. 80mm
Kábel átmérő: 4,8 mm
Fűtőszál szigetelése: TTPE, HDPE
Külső burkolatszigetelés: LSZH
Rögzítés: rögzítő sín vagy szalag
Csatlakozó vezeték: 2,5m hidegvéggel , kéteres + föld
Csomagolás: dob
Elektroszmog: árnyékolt, elektroszmog mentes
Ajánlott vezérlés padlószenzoros termosztát
Tanúsítványok:

CE , UL, GOST

 

Elektromos padlófűtés infra fűtőfilmmel

A padlófűtés napjaink egyik legjobban elterjedő fűtési formája. Célja, hogy a lakások, épületek helyiségeiben kialakuljon a megfelelő hő és komfortérzet.
A padlófűtés sugárzó fűtés. A komfortérzetet az ilyen jellegű hőátadás a hőáramlásos konvekciós (pl radiátoros) hőátadással szemben hatékonyabb.

Az infrafűtés ugyanolyan érzést kelt, mint a nap sugárzása. Helyettesíti a nap melegét, nem csak jó közérzetet nyújt, hanem az egészségünkre is számtalan jó hatást gyakorol.

Gyógyászati célokra először Japánban kezdték használni a 70-es években. Az infravörös sugárzás tiszta melegítő sugárzás. Nem okoz kellemetlen bőrfelmelegedést, hanem eljut a mélyebb szövetrétegekhez, és ott fejti ki pozitív hatását. A molekulákat saját energiájával gerjeszti, ezáltal a szövetekben magasabb energiaszint alakul ki, ami az ennek megfelelő fiziológiás változásokkal jár együtt, pl. a vérellátottság javulásával, az izomzat lazulásával, gyulladáscsökkentéssel, fájdalomcsillapítással.

A hősugárzás a szövetekbe hatolva saját energiájával stimulálja az emberi szöveteket, előidézve a jobb vérkeringést és a magasabb hő- és komfortérzet kialakulását.

A sugárzófűtés különlegessége: azonos komfortérzet eléréséhez annyival csökkenthető a levegő hőmérséklete, amennyivel a sugárzó felület sugárzási hőmérséklete magasabb.

Az infra fűtőfilmmel történő komplett fűtés esetén tehát lényegesen alacsonyabb léghőmérséklet mellett is már kellemes hőérzet alakul ki.

Az infra fűtőfilm 100%-ban alakítja át az elektromos energiát hőenergiává. A megtermelt hő közvetlenül a fűtendő területen oszlik el.

infrafilmes padlófűtésEgyenletes hőeloszlást biztosít a helyiség egész területén. A felső és az alsó légrétegek valamint a helyiség különböző pontjainak hőmérséklete csaknem azonos. Ez jelentős energia megtakarítást eredményez ugyanis hagyományos fűtés esetén felső légrétegek akár 10°C-al melegebbek lehetnek még a radiátortól távol eső pontokon jelentősen hidegebb van.

Gyors felfűtési idejénél fogva a tényleges fűtési idő megrövidül így az energiafogyasztás jelentősen csökken.

Az infrafilmes infravörös padlófűtéssel ellátott helyiségben nincsenek - a radiátoros és a hagyományos padlófűtésre jellemző - szálló port okozó légáramlatok, a statikus elektromosság semlegesítődik, ami kifejezetten előnyös a gyermekek és a porallergiában szenvedők számára.

Infrafilmes fűtés esetén a helyiségek hőmérséklete a sugárzó hőnek köszönhetően akár 2-3°C-al csökkenthető, ezáltal 10-20% energiamegtakarítás érhető el a komfortérzet csökkenése nélkül. Az elektromos fűtőfilmes fűtésrendszer megújuló energiaforrásokkal kombinálható.

A fűtésrendszerek mindössze a fűtőfilm elemekből, szerelési segédanyagokból és a vezérlő termosztátokból állnak, melyek élettartama kiemelkedően magas így karbantartást, időszakos felülvizsgálatokat, alkatrész utánpótlást nem igényelnek. Kifejezetten fontos ez a lakóhelyiségeken kívül, irodákban, üzletekben, vendéglátásban és közintézményekben, ahol fontos az üzembiztonság.

A programozható vezérléssel tovább csökkenthető az energiafelhasználás.

A rendszer teljesen láthatatlan, nem befolyásolják az épület kialakítását, bútorozását, nem igényelnek gépészetet (kazán, keringető szivattyú, csőrendszer stb…) így megspórolható a gépészeti helyiség kialakítása a gáz bekötése, kémény kialakítás, stb…


Alkalmazástechnika röviden

Direkt fűtés - közvetlen elhelyezés a burkolat alatt

Ez a forma ott javasolt, ahol jelentős átalakítási költséget akarunk megspórolni és a fűtőfilmet közvetlenül az előző burkolatra vagy az aljzatbetonra helyezzük el. Itt akár 1,5-2 cm vastagságban már padlófűtésünk lehet.

FONTOS: Ne feledjük, itt lényeges, hogy az aljzat rétegrendjében legyen hőszigetelés (lépésálló), hogy ne fűtsünk feleslegesen.

Ott alkalmazható, ahol utólag alakítunk ki komfort fűtést (pl. gyerekszoba padlóját tesszük kellemessé, mint kiegészítő fűtés),illetve az ilyen padlófűtés remek szolgálatot tesz tavaszi és őszi időszakban, mert a vékony rétegrend miatt GYORS fűtés, nincs tehetetlensége, mint a hagyományos padlófűtésnek. (Viszont cserében nincs is hőtárolási (pufferelési) képessége.

Rétegrend pl.: aljzatbeton - XPS hőszigetelés - fűtőfilm - PVC fólia - laminált parketta

A ma Magyarországon kapható fűtőfilmekről...

infra fűtőfilmA fűtőfilmek forgalmazásának területén is verseny van. Rengeteg új termék jelent meg és több forgalmazó igyekszik bármi áron eladni termékeit.

Legyen gyanús az, mikor úgy hirdetik a terméket, hogy bármilyen burkolat alá megfelelő! Normál (vizes) padlófűtést láttak már 19 mm-es parketta alatt vagy habalátétes padlószőnyeg alatt? Ugye nem. A hatékony fűtőfilmes padlófűtéshez ezek a burkolatok szintén nem alkalmasak.

Másik szempont a forgalmazott fűtőfilm teljesítménye. Sokan túl nagy teljesítményű filmmel igyekszenek megoldani a fűtést, pl. 220W/m2 -rel.

(Ez a teljesítmény sokkal nagyobb, mint a hagyományos vizes rendszerű padlófűtés teljesítménye.)

Mi is történik, ha ezzel telepítünk egy helyiséget? Tételezzünk fel normál hőszigetelésű lakást és azt is, hogy a padlófelület min. 80%át telepítjük a filmmel. (ez mindenképp szükséges ahhoz, hogy ne legyenek kellemetlen fűtetlen sávok a padlón)

- mivel túl nagy lesz a padló hőtermelő képessége az igényhez képest, ezért a padlófűtés üzemideje lerövidül és csak rövid ideig élvezhetjük lábunkkal a meleget

- a túl nagy teljesítmény velejárója a nagy Amperigény is, amiből hálózatfejlesztési probléma adódhat, valamint a normál termosztát mellé külön teljesítménykapcsoló relé beiktatásának szükségessége

 

Tehát keressen minket, mi mindig az adott helyre megfelelő méretű infra fűtőfilmet ajánljuk!

phfshop