ATLANTIC francia elektromos fűtések, fűtőtestek, konvektor, fűtőpanel, radiátor

atlantic logóKöztudott, hogy Franciaországban is a legelterjedtebb fűtési mód az elektromos fűtés! A villanyfűtések egyszerűségét és karbantartási igény-mentességét kihasználva,tehát régóta ez a legkedveltebb fűtés, így természetesen az erre a célra gyártott készülékek fejlesztése is régóta folyik. A legegyszerűbb konvektortól (norvég típusú) az elektromos infrafűtéssel kombinált fűtőpaneleken át a hőtárolós radiátorig hatalmas a választék. Itt az Atlantic gyár széles választékának azt a részét mutatjuk be, amelyeket meg is vásárolhat bemutatótermeinkben és webáruházunkban, azaz Magyarországon is forgalmazunk.

atlantic thermor gyárAz Atlantic több évtizede fejleszti elektromos fűtőtestjeit (radiátor, fűtőpanel, konvektor) és méltán szerzett hírnevet magának minőségével és megbízhatóságával. Ennek eredményeként ma az Atlantic vezető szerepet tölt be a francia piacon.
Az Atlantic minősége elismert  a szakemberek között. A termékeket 27 európai gyáregységben készítik magas minőségi követelményeknek megfelelően. Így az Atlantic ma Franciaország egyik vezető gyára. 6500 ember dolgozik azon, hogy az Ön számára a legjobb megoldásokat és magas színvonalú szolgáltatást nyújtsanak minden egyes nap.

Aki sokkal bővebb infót keres, látogassa meg csak az ATLANTIC fűtőtestekkel és gyárral foglalkozó saját honlapunkat!           (Katt a képre)

ELEKTROMOS KONVEKTOROK

atlantic f117d elektromos konvektorATLANTIC  F117D elektromos fűtőtest tisztán konvekciósan működik, hasonlóan az F117P szériához. Itt néhány design elemet is használt a tervező, íves nyomás van a fronton és más a légkivezető rács formája is. Kis helyen - viszonylag rövidek a panelek - nagy teljesítményt tudunk használni, hiszen ez az egyetlen széria, melynél 2500W-os elektromos fűtőtest is van. Azaz a legkisebb szobától akár 25 m2-es helyiségig megoldható a fűtés egyetlen fűtőpanellel. (hőszigeteléstől függő adat)

Elektronikus a termosztát, azaz teljesen hangtalan a működés! A manuális (tekerős) hőfokbeállítás mellett egy csúszókapcsolón állítható Fagyvédelem, ECO, KI, Komfort és program mód. Gyerekzár is van! Az F117D készüléknél külön ügyeltek a mechanikai balesetek megelőzésére, a fűtőtest sarkai kerekítettek, műanyag idommal védettek!

Felpattintható lábakat is forgalmazunk hozzájuk, azaz, ha a hordozhatóság is fontos, nem szükséges a falra felfúrni az elektromos fűtőtestet, bárhol használhatjuk. Ehhez kapcsolódik a borulásvédelmi funkció is! 500W - 1000W - 1500W - 2000W - 2500W teljesítményekben elérhető, alap 2 év gyártói és felár ellenében plusz 3 év forgalmazói garanciával.

Külön kiemelendő, hogy ez az elektromos készülék is kettős szigetelésű, IP24 érintésvédelmi besorowebshoplású, azaz fröccsenő víz elleni védettségű, így alkalmas fürdőszobai használatra is!! A fűtőtestek opcionális kiegészítővel heti programmal is vezérelhetőek! Bővebb infó, ár, rendelhetőség közvetlenül webáruházunk logójára kattintva.

 

atlantic f117P elektromos konvektorAz ATLANTIC F117P fűtőtest ugyanolyan konvekciós elven működik, mint pl. a norvég rendszerek. Azaz a fűtőtest alján gravitációsan beáramló hideg levegő az alumínium ötvözetből készült, nagy felületű (lamellás alumínium) fűtőbordákon keresztül áramolva megmelegszik és fűti a helyiséget.

Mivel a fűtőelem nem izzik (nem izzószálas), hanem alig 250 C fokon működik, így nem égeti el a helyiségben lévő szálló port, így nem ártalmas az egészségre és gyakorlatilag 98%-os hatásfokkal, gazdaságosan fűt.

Kis helyen - viszonylag rövidek a panelek - nagy teljesítményt tudunk használni. A legkisebb szobától akár 18-20 m2-es helyiségig megoldható a fűtés egyetlen fűtőpanellel. (hőszigeteléstől függő adat)

Elektronikus a termosztát, azaz teljesen hangtalan a működés!

Külön kiemelendő, hogy ez az elektromos készülék is kettős szigetelésű, IP24 érintésvédelmi besorolású, azaz fröccsenő víz elleni védettségű, így alkalmas fürdőszobai használatra is!!webshop elektromos fűtések

Ugyanazt tudja, mint az előző F117D típus, csak külsejében különbözik tőle.

500W - 1000W - 1500W - 2000W teljesítményekben elérhető, alap 2 év gyártói és felár ellenében plusz 3 év forgalmazói garanciával.

 

 atlantic altis ecoboostAz ATLANTIC ALTIS elektronikus digitális kijelzős és kezelő felületű termosztáttal szerelt!

A termosztáton a kívánt hőmérséklet mellett már a francia fűtőtesteknél megszokott módon használhatjuk a Fagyvédelem és ECO funkciót is, mely segítségével 3 C fokkal csökkenthetjük a beállított "komfort" hőfokot!

Időzítő funkció is van, mellyel tetszőlegesen indíthatjuk és leállíthatjuk a Komfort módot! Ha a beállított és a valós hőmérséklet nem egyezik meg, kalibrálni is tudjuk a készüléket az adott helyiséghez!

És van gyerekvédelem is: rögzíthető a beállítás. Ez akár egy panzióban is jó szolgálatot tesz, a vendégek nem tudják elállítani a kijelzőt, nem jelentkezhet túlfogyasztás a felelőtlen "tekergetésből"!

A szokásos kettős szigetelés és IP24 (fröccsenő víz elleni védelem) mellett az Altist még jellemzi :

- HD technológia (Homogenous heat diffusion and Slim design) vékony kialakítás és egyenletes hőeloszlás a panelen

- könnyű kezelhetőség és elhelyezhetőség

- precíziós elektronikus termosztát,  automatikus túlmelegedés elleni védelem

1000W - 1500W - 2000W teljesítményekben elérhető, alap 2 év gyártói és felár ellenében plusz 3 év forgalmazói garanciával.webshop

Miben jobb az Altistól az ALTIS ECOBOOST fűtőtest?

A normál Altist felszerelték a Solius Ecodomo mozgásérzékelős ECO rendszerével! Mit tud és hogyan csökkenti drasztikusan a fogyasztást e termosztát rendszer?

Figyeli a lakásban lévő mozgást: ha bizonyos ideig nincs, akkor automatikusan csökkenti a beállított "komfort" hőmérsékletet, pl. ha elhagyjuk a lakást vagy alváskor. Ha belépünk a szobába, akkor ráemel a beállítottra, majd később visszamegy az alapértékre, ezzel is segítve a mihamarabbi felfűtést.

 

Atlantic F129D design- 2018 - LCD kijelzős programtermosztáttal

atlantic f129d elektromos konvektor

Az ATLANTIC F129D a 2018 év újdonsága. Kielégítve az új uniós energetikai szabványokat is, heti-napi programozásra képes beépített termosztáttal rendelkezik és mindezt meglepően jó áron.

Programozza a készüléket az élet ritmusának megfelelően akár minden napra a nagyobb kényelemért és megtakarításért


• Gyors melegítés a készülék felületén történő hatékony és homogén hőeloszlásnak köszönhetően
Alumínium fűtőelem diffúzorral amely ezáltal biztonságos, néma és tartós
IP 24-es védelem kettős elektromos szigetelés a maximális biztonság érdekében
• Automatikus túlmelegedés védelem beépített borulás érzékelővel

f129d termosztát
ELŐNYÖK
Akár 25%-os energia megtakarítás (mechanikus termosztátos készülékhez viszonyítva)
• Nagy precizitású elektronikus termosztát
• Ergonomikus LCD digitális vezérlés
ErP-ready - 2018 - 2018 január 01-től az Unióban nem gyártható az új energiatakarékossági követelményeknek nem megfelelő elektromos fűtőtest! Alapkövetelmény a fűtőtest programozhatósága, napi és heti ciklusban, mellyel akár 15%-al kisebb lehet az energia felhasználása egy mechanikus termosztátos egyszerű fűtőtesthez képest!
FELHASZNÁLÓ BARÁT
• Ergonomikus LCD digitális vezérlés
• Programozható - minden napra más program állítható akár!
• Könnyű szerelés a "H" alakú tartozék fali konzolnak köszönhetően
• Mobilis a görgős tartólábnak köszönhetően (külön kell rendelni)
DESIGN
• Csúcskategóriás HD fűtő panel - íves kialakítás - a panel felületi hője konvekciós hővel (hőáramlással)  kombinálva járul hozzá a hőmérséklet gyors emelkedéséhez és a homogén, egyenletes meleg érzéséhez.phf shop elektromos fűtések webáruháza
• Első hőkiáramló nyílás
• Színe: fehér (RAL 9016)

500W - 1000W - 1500W - 2000W teljesítményekben elérhető, alap 2 év gyártói és felár ellenében plusz 3 év forgalmazói garanciával.

  ELEKTROMOS FŰTŐPANEL

ATLANTIC SOLIUS ECODOMOATLANTIC SOLIUS ECDODOMO - mintha egy jó meleg cserépkályha mellett üldögélne...

Fontos tudni, hogy ezek a fűtőtestek valóban fűtőpanelek, hiszen pl. a "norvég elektromos  fűtőpanelek" valójában csak egyszerű konvektorok - nem a panel (fűtőtest) fűt -, melyek konvekciós elven működnek, közvetlenül a levegőnek átadva a fűtőbetétek hőenergiáját, ezzel a levegőt áramlásba hozva! A fűtőtest belsejében egy sötétsugárzónak nevezhető alumínium panel sugározza a meleget és az infra hatás mellett hőáramlás is fellép (konvekciós fűtés)

Az Atlantic Solius infra + konvekciós fűtésű fűtőpanel esetében nincs szükség komoly szerelésre. A csomagban található konzol felfúrása után a készülék azonnal használatba vehető! Nem kell külön termosztát, mint az infrapaneles rendszereknél. Nagy teljesítménye miatt egy helyiségbe (általában) elég egy fűtőpanelt elhelyezni, így jóval kisebb beruházással megoldható az infrapanelekhez képest az, hogy kellemes infrafűtés legyen lakásunkban.

Ugyanazokat az előnyöket kínálja mint a normál infrapanelek, csak egy saját termosztáttal rendelkező, falra szerelhető, esztétikus kivitelű infra fűtőpanel formájában. Emiatt e fűtőpanelek jól alkalmazhatóak a normálisnál (2,7m)  nagyobb belmagasságú helyiségekben is, mert a hagyományos konvekciós fűtőtestek (konvektorok) esetében a termelt meleg levegő egy része megreked a plafon közelében. (A padló és mennyezet alatti részeken a hőmérséklet különbség akár 6-8 C fok is lehet.)
A fali infrafűtés alkalmazásával ez a jelenség jelentősen csökken, ami energia-takarékosabb és komfortosabb fűtést eredményez.

Előnyök, tulajdonságok

 • sugárzó (infra) hőleadás és konvekciós fűtés egy készülékben, így jól használhatók az átlag feletti belmagasságú helyiségekben is
 • biztonságos, hangtalan működésű, hosszú élettartamú
 • beépített hővédelem a túlmelegedés ellen, könnyedén a falra szerelhető, de lábbal is felszerelhető
 • nagy pontosságú elektronikus termosztáttal rendelkezik (0,1 C fokos hiszterézissel)
 • 5 funkciós termosztát (komfort, csökkentett mód, fagyvédelem, program ,ki)
 • 4 állású ECO tárcsa a szellőztetés és helyiségelhagyás funkcióhoz
 • mozgásérzékelő (jelenlét érzékelő), mely segítségével a  Solius automatikusan fokozatosan csökkenti a hőmérsékletet, ha elmentünk otthonról vagy alszunk. (nem úgy működik, mint a fotocellás lámpák:) Ha mozgást érzékel, újra emeli a hőmérsékletet az előzőleg beállítottra.
 • gyerekzárwebáruház
 • szellőztetés érzékelő

Gyors, tiszta, gazdaságos és energia-hatékony megoldás, kiegészítő vagy főfűtésnek egyaránt kitűnő választás

Akár 30% energia megtakarítás is elérhető egy hagyományos (mechanikus termosztátos) elektromos fűtőtesthez képest.

1000W - 1500W - 2000W teljesítményekben elérhető,  alap 2 év gyártói és felár ellenében plusz 3 év forgalmazói garanciával.

 

ELEKTROMOS RADIÁTOR

atlantic nirvana elektromos radiátorATLANTIC NIRVANA az elektromos radiátor. A radiátorok jellemzője a nagy pontosságú elektronikus digitális termosztát (+/- 0,1 ° C), amely biztosítja az egyenletes hőmérsékletet az egész szobában, és növeli az energia-megtakarítást.

A francia elektromos radiátorok működése talán a a vizes rendszereknél megszokott nagyobb tömegű radiátorokéra hasonlít, mert ezek még a központi fűtés kikapcsolása után is árasztották a meleget a felfűtés közben eltárolt energiából.
Itt ez a hőtehetetlenség már ellenőrzött és szabályzott!

Az elektromos radiátorok jelentősen fejlődtek az elmúlt években. Ma ezek rendkívül megbízható egységek, amelyek minimális karbantartást enyhe melegítéssel napi rendszerességgel.

Ez már nem az az unalmas formatervű régi fűtőtestek, amelyek a legjobb volt elrejteni.... Az új generációs ATLANTIC radiátorok vonzó külsővel dobják fel a szoba hangulatát a belsőépítészek, lakberendezők nagy örömére is.

Mi is az elektromos radiátor hőtehetetlensége ?

H
őtehetetlenség egy fizikai elv, amely lehetővé teszi, hogy  nagy mennyiségű hőt tároljon, majd azt lágyan adja le, egyenletesen fűtve az egész szobát. Azaz az ilyen radiátor akkor is fűt, miután ki van kapcsolva, hő szabadul egy ideig.

Ezt azonban szabályozni kell. Ellenkező esetben hosszú időt vesz igénybe a felmelegítés, fophf webáruház elektromosntos, hogy ne fűtsön túl ilyenkor, mint pl. egy nagy hőtehetetlenségű padlófűtés. Az Atlantic Nirvana erre a legjobb megoldást adja.

A képen is látható burkolat két rétegből áll: egy külső alumínium hőleadó felületből és egy belső kompozit hőtároló rétegből!
A NIRVANA ellenőrzött tehetetlenségű elektromos radiátor egyesíti magában a kitűnő kényelmet, minőséget és hatékonyságot egy  francia designban.

1500W - 2000W teljesítményekben elérhető, alap 2 év gyártói és felár ellenében plusz 3 év forgalmazói garanciával

 

ELEKTROMOS TÖRÖLKÖZŐSZÁRÍTÓ RADIÁTOROK (főfűtésre is!)

atlantic törölközőszárító radiátorAz Atlantic törölközőszárító radiátorok már az elektromos fűtés minden előnyös tulajdonságával rendelkeznek. Az eddig megszokottól eltérően a fürdőszoba főfűtésére is alkalmasak, saját termosztáttal rendelkeznek, elegánsak, jól használhatóak és nem utolsósorban nagyon jó ár-érték arányú termékek!

Utólagos elhelyezésük is egyszerű, hiszen a csempe megbontása nélkül szerelhetjük fel 10-20 perc alatt törölközőszárítónkat! Az elektromos törölközőszárító belsejében folyadék áramlik, így bekapcsolás után minden rész gyorsan átmelegszik.

Csak példaként néhány infó az egyik fajtáról

 Atlantic RSS 2012 elektromos radiátorok műszaki tulajdonságai
 • Teljesítmény: 500W/750W/1000W
 • 2 év garancia
 • Modern megjelenésphf shop
 • Biztonságos, csendes, hosszú élettartam
 • Könnyen falra szerelhető
 • Elektronikus termosztáttal (< 0.5°C)
 • 6 Üzemmód: Comfort, Comfort-1°C, Comfort-2°C, Economy, Frost-free, Stop

Egyéb fajtákról, árakról részletesen webáruházunkban talál adatokat.