INFRA SÖTÉTSUGÁRZÓK

sötétsugárzó jhA sötétsugárzók általában kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmazhatók (IP65). A rögzítésükhöz szükséges speciális tartókonzolok lehetővé teszik a biztonságos és a felhasználás szempontjából legelőnyösebb felszerelést. (falon  vagy mennyezeten)
Elektromos infrafűtő berendezések, azaz fűtésük közben nem kering a levegő, így nem kavarodik fel a por, nincs égéstermék, zajmentes a működés és a hőhatás a bekapcsolást követően azonnal érezhető.

Nagy teljesítményüknek köszönhetően azonnal (kb. 5 perc felfűtési idő azért van) és hatékonyan fűtenek.
1000-1800-2400-3200 W teljesítménnyel kerülnek forgalomba, így különböző igényeket képesek kielégíteni, legyen szó otthoni használatról, vendéglátásról, medence tér fűtéséről, stb. Azaz remekül megfelelnek teraszfűtésre, műhelyek fűtésére, éttermi teraszoknál, stb...
Mivel fűtés közben egyáltalán nem bocsátanak ki fényt, különösen alkalmasak hálószobák, lakóterek, vagy más hangulatvilágítással ellátott helyiségek fűtésére, illetve bármely olyan helyre, ahol nem szerencsés egy "plusz fényforrás", azaz a fényt kibocsátó vonalizzós infra hősugárzók nem megfelelőek. (pl. templomok, állattartó telepek, fotózások helyszíne, stb).

Összességében a  sötéten sugárzó berendezéseket kiváló hőtermelés, remek teljesítmény, és nem utolsó sorban egészségre jótékonyan ható működés jellemzi.

Nincsenek szabályzóval ellátva, ezért gazdaságos üzemeltetésükhöz szükséges egy termosztát is!

Előnyök az infrapanelekhez képest:
moel sötétsugárzó black light- a sötétsugárzók bordázott felszíne miatt az infrapanelek sík felületével szemben sokkal nagyobb fajlagos felületről szórják az infra sugarakat, a hosszúkás forma révén pedig nagyobb terület besugárzására képesek, így egyszerre nagyobb terület fűtését teszik lehetővé
- az infra sötétsugárzók dönthető falikonzollal kerülnek felszerelésre, így az infrapanelek fix telepítésével ellentétben bármikor változtatható a besugárzási terület
- az infra sötétsugárzók nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, ami a magasabb felületi hőmérséklet eléréséhez szükséges. A magas felületi hőmérséklet a nagyobb hősugárzási teljesítményt, tehát az intenzívebb és irányítottabb fűtést eredményezi (250-350 C fok). A nagyobb teljesítmény miatt a felfűtési idő is jóval gyorsabb!
- Ugyanolyan hősugárzási teljesítmény eléréséhez kevesebb infra sötétsugárzóra van szükség. Jellemzően a kisebb helyiségek fűtését egyetlen berendezéssel is megoldhatjuk. Így a beruházási költség is jóval kisebb lesz fajlagosan!
- Az infra sötétsugárzók elegánsabb, modernebb megjelenésével stílust adhat lakásának, irodájának, műhelyének, vagy akár a fedett teraszának. 

phfshop


VONALIZZÓS INFRA HŐSUGÁRZÓK

A sugárzó mennyezeti fűtés az energiatakarékosság bevált módszere. Miközben nem a levegőt melegítjük, hanem sugárzás által a kiválasztott tárgyakat, ezek lehetnek például padlók, gépek, berendezések, de mindenekelőtt a dolgozó emberek, még a szállítási utak nyitott kapui sem csökkentik a fűtés teljesítményét és nem vezetnek tulajdonképpen semmilyen energiaveszteséghez, mivel a környező levegő nincs melegítve, tehát nem jön létre levegő általi energiaátvitel, mint a klasszikus konvekciós fűtési módszerek esetében.

moel sharklite vonalizzós teraszfűtés Vendéglátó egységek, teraszok fűtése 

A szabadban eltöltött ebéd/vacsora vagy akár csak egy kávé is valódi felfrissülést, feltöltődést ad. Sajnos azonban az éghajlati adottságok nem teszik lehetővé (még a nyári hónapokban sem mindig), hogy bármikor így kényeztessük vendégeinket. Környezetbarát és gazdaságos üzemű infrafűtés a megoldás.

Állattartóknak istálló és ólak fűtésére

Az infrasugarak a levegőt, mint közvetítőközeget nem használják, így lehetőség nyílik a folyamatos szellőztetésre is. Megszüntethető az istállók ammóniás levegője, egészséges környezetet biztosítva a lovak számára. Mivel a sugarak célzottan az élőlényeket, tárgyakat melegítik, ezért különösen ajánlott nagy légterű csarnokok, istállók energia hatékony fűtésére. 

Rendezvények, színpadok, sátrak fűtésére
Az infra vonalizzós hősugárzókkal  ősztől tavaszig megoldott a szabadtéri rendezvények, étteremhez kapcsolódó külső teraszok, sátrak, nyitott területek fűtése. A meleget 100%-osan a vendégekre irányítja.

 Raktárak, csarnokok fűtésére 

Nagy belmagasságú és nagy légterű helyiségek felfűtése gázzal nagyon költséges, és pazarló megoldás.

Hagyományos fűtéssel több órás előfűtés lenne szükséges, ráadásul a felszálló meleg hasztalanul elillan.

Ezzel szemben a nagy teljesítményű infrasugárzók rögtön a bekapcsolás után meleget sugároznak, azonnal kellemessé téve az odalátogatók vagy ott dolgozók komfortérzetét.

A szükséges munkaterületre irányítva egyszerűen megoldható, hogy kizárólag csak azon területeket fűtsük, melyekre valóban szükség van, s a többi területet egyáltalán ne, vagy csak minimális fűtéssel üzemeltessük. (Zónafűtés)

Templomok, műemlékek fűtése 

moel hathorTemplomi fűtések kialakításánál elsődleges szempont az alacsony fogyasztás, továbbá az is, hogy megfeleljenek az esztétikai és nem utolsó sorban a műemlékvédelmi feltételeknek. (Jelenleg ez nagyon sok fűtési megoldásról nem mondható el.)

A templomok nagy belmagassága és a templom rendeltetése miatt is ésszerűtlen lenne az egész templomot fűteni. Hagyományos fűtéssel a felszálló meleg levegő miatt haszontalanul a templom tetejét fűtenénk, míg a padoknál hideg maradna. Ezért sokkal célszerűbb helyi infrafűtést alkalmazni, ami közvetlenül és célzottan a templomba látogató hívőket fűti. 

Ipari üzemek, műhelyek fűtése  

Műhelyekre jellemző, hogy viszonylag nagy légterű helységekben kerülnek kialakításra, míg a bennük folyó munkavégzés általában kis területre koncentrálódik. Felvetődik a kérdés: vajon szükséges-e az egész műhelyt felfűteni, vagy elég a helyi fűtés alkalmazása? A kérdés költői, hiszen mindannyian törekszünk a takarékos megoldásokra.

Az infrasugárzók ezzel szemben bármilyen éghető felületre felszerelhetők, működésük nem okoz tűzveszélyes helyzetet. A mennyezetre szerelhető infra sugárzók további előnye, hogy nem foglalnak helyet, a hordozható infrasugárzóké, hogy bárhol könnyen felállíthatók, bárhova könnyen áthelyezhetők az igényeknek megfelelően.

Segítségükkel egyszerűen megoldható, hogy kizárólag csak azon területeket fűtsük, melyekre valóban szükség van, s a többi területet egyáltalán ne, vagy csak minimális fűtéssel üzemeltessük.

phfshop infra hősugárzók


Teraszfűtés - "Asztal alatt" - Mensa Heating

Mensa Heating története

2005 őszén történ, hogy a dán Stig Bloch Milfedt egy kávézó teraszán ült, miközben mellette egy  gázfűtő berendezés ontotta a meleget. A lába majd' megfagyott, miközben a haja majd leégett a hőségtől.

Ekkor vetődött fel a kérdés, hogy miért kell a hőt a fizikai törvények ellenére felülről lefelé irányítani, ahelyett, hogy a fűtőtesteket a láb közelében helyeznénk el, hogy az így a keletkező meleg alulról felfelé tudja átmelegíteni az egész testet. Hiszen jól tudjuk, hogy a lábunk a legérzékenyebb a hőhatásokra...
És nem lehetne mindezt a szén-dioxid termelő hagyományos fűtőberendezések helyett valami hatékonyabb, tisztább módon megoldani?
Ebből született a Mensa Heating koncepciója. Az első működő prototípust nem sokkal követte a Vireoo, ami azóta számtalan nemzetközi tervezői díjat elnyert.

A Mensa Heating egy tisztább jövőért dolgozik: innovatív és tartós kültéri fűtőberendezéseket készítünk. Ennek érdekében termékeinket folyamatosan fejlesztjük, és keressük az új, fenntartható forrásból származó alapanyagokat és gyártási technológiákat. Végső célunk a zéró emisszió elérése.
mensa omnis asztal alatti infrafűtés

A Vireoo -ról néhány gondolat...

Hogyan működik a fűtőelem?

Mensa Heating termékek fűtőeleme egy 400W teljesítményű kvarc lámpa, ami infravörös sugarakat bocsát ki magából. A Vireoo Professional esetén ezt kiegészíti egy mozgásérzékelő is, ami biztosítja, hogy a termék csak akkor üzemeljen, amikor valaki ténylegesen ül az asztalnál.

A Vireoo egy úgynevezett „Plug&Play” termék, ami azt jelenti, hogy csak be kell dugni a konnektorba, és már működik is. A Vireoo Professional egy kimeneti csatlakozóval is rendelkezik, aminek segítségével 5 készülék is sorba köthető egyetlen 10 Amperes konnektorhoz csatlakoztatva.

Mensa Heating – Vireoo: 20 Ft/óra,   hagyományos gázüzemű teraszfűtés: 500 Ft/óra

Mennyi megtakarítás érhető el a Vireoo-val?
Ha Ön jelenleg gázüzemű teraszfűtést használ, akkor Vireoo-ra váltva akár több, mint 90%-os megtakarítás érhető el.

 Részletes információk, fajták, adatok a webáruházunkban:

webshop


Ipari jellegű sugárzó (infra) fűtések - csarnok, raktár, műhely, iroda és templomfűtés

 Az alábbiakban csak rövid áttekintést adunk a különböző felületi hőmérsékletű elektromos fűtéseinkről és alkalmazási lehetőségeikről melyek a kitűnő svéd Energotech gyár termékei. Az adott képre kattintva egyből a webáruházunkba jut, ahol még több infót talál!

energoline templomi padfűtés

 

Felületi hőmérséklet: 60-70 C fok

EnergoLine templomokban, váróhelyiségekben, csarnokokban, sportcsarnokokban, lelátókon lévő padok alá szerelhető.

A mennyezetre szerelve 3m-es belmagasságig hatékony. Az elegáns, áramvonalas melegítő kényelmet és barátságos meleget nyújt és esztétikusan beleolvad a környezetbe.

Az EnergoLine freccsenő víz ellen védett, IP44-es villamos védettségi fokozattal rendelkezik, nedves és száraz környezetben való használatra egyaránt alkalmas.

 

energocasette

Felületi hőmérséklet : 80-95 C fok

Szerelhetjük álmennyezetre (T idom) vagy közvetlenül a mennyezetre a készülékhez járó rögzítő elemek segítségével. Az EnergoCasette fröccsenő víz ellen védett, IP 55-ös villamos védettségi fokozattal rendelkezik, nedves, száraz és tűzveszélyes helyiségek fűtésére egyaránt alkalmas. Az alacsony felületi hőmérséklet különösen alkalmassá teszi az EnergoCassettet alacsony belmagasságú helyiségek fűtésére megközelítőleg 3,5m-es mennyezetmagasságig.

Az iskoláktól kezdve egyéb kommunális helyekig rengeteg helyen szerelhető. Használhatjuk irodákban, iskolákban, kórházakban, zuhanyzókban, a mezőgazdaságban, papíriparban, stb. Értékes fal és padlófelületeket szabadít fel és használatával 15-30%-os energia megtakarítást érhetünk el.

 

energostrip

Felületi hőmérséklet: 200-280 C fok (teljesítménytől függően)

Az Energostrip 2-40m közötti belmagassággal rendelkező helyiségek – fürdőszobáktól a nagy ipari létesítményekig - fűtésére használható. Kényelmes, kellemes meleget biztosít és a falakat is átmelegíti. A rendszer egyszerűen és olcsón szerelhető, továbbá nem igényel rendszeres karbantartást. Értékes fal és padlófelületeket tesz szabaddá. Használatával 25-50%-os energia-megtakarítást érhetünk el. Az Energostrip a falakban és a padlóban tárolja a hőt, amely lehetővé teszi az olcsóbb éjszakai áram használatát és az energiaköltségek további csökkentését. Teljeskörű, kiegészítő és zónafűtésre is alkalmas.

Alkalmazási területek: 
Óvodák, iskolák, fürdőszobák, irodák, kirakatok, bevásárló központok, melegházak, templomok, kórházak.

 

energoinfra

Felületi hőmérséklet: 650-750 C fok (teljesítménytől függően)

Az EnergoInfrát melegházak, erkélyek és teraszok univerzális - kiegészítő vagy teljes körű - fűtésére használhatjuk, továbbá szintén hatékonyan alkalmazhatjuk műhelyekben, raktárakban zóna fűtőként. Az EnergoInfra freccsenő víz ellen védett, IP44-es villamos védettségi fokozattal rendelkezik, nedves és száraz környezetben való használatra valamint kültéri szerelésre egyaránt alkalmas. Fürdőszobák és mellékhelyiségek fűtésére is használható. Mennyezetre vagy falra szerelhető.

 

Szintén alkalmas műhelyek és raktárhelyiségek spot vagy zónafűtésére. Nedves és száraz környezetben, pl. fürdőszobákban és mosdóhelyiségekben is használható.

 

energoinfra industry

Felületi hőmérséklet:

600-800 C fok (teljesítménytől függően)

Az Energoinfra Industry készülék energiatakarékos fűtést biztosít a nagy belmagassággal rendelkező helyiségek számára (kb. 6-40m)a magas üzemi hőmérséklet miatt, valamint huzatos munkahelyi körülmények közötti zónafűtésre 3,5m-es belmagasságig.  A padlóban, falakban és más felületeken felhalmozódott hőmennyiség következtében csökkenthetjük a levegő hőmérsékletét, amely 25-50%-os energia-megtakarítást eredményezhet azonos hőérzet mellett. A berendezés freccsenő víz ellen védett, IP44-es villamos védettségi fokozattal rendelkezik, nedves és száraz környezetben való használatra valamint kültéri szerelésre egyaránt alkalmas.

 

phfshop